Caelus

Unpublished
Tehnologia viitorului,disponibilă astăzi
-Aparat de anestezie-

-Platformă modulară
-Alocarea optimă a spațiului
-Realizat de Medec Benelux, Belgia

Caelus culmineaza cu cei 40 de ani investiti de Medec in cercetare și dezvoltare în domeniul aparatelor de anestezie cu ventilator. Ventilatorul Bag-in-Bottle poate face fata unei game largi de pacienți: nou-născuți (aproximativ 1 kg), sugari și adulți (inclusiv pacienți bariatrici).Caelus este proiectat cu accent pe siguranța pacientului, fiabilitatea și eficiența costurilor. Cuprinde unele sisteme unice de siguranță (de exemplu, VoluProtect® și BaroProtect®). Este un echipament durabil (materiale de înaltă calitate) și reduce costul de proprietate la un minim strict (de ex., actualizări software gratuite).Sasiul mobil proiectat ergonomic, cu un spațiu generos de lucru și de depozitare, vă sporește confortul, în timp ce ecranul tactil capacitiv cu diagonala de 18,5″ prezintă toate informațiile cruciale la o singură privire.

Tehnologia viitorului,disponibilă astăzi
  • Ușor de utilizat

Interfața PureTouch®

Medec Puretouch® vă permite să glisați de la o undă la alta printr-o mișcare fluentă și să navigați fara efort prin setări, cu o simplitate fără precedent și acuitate vizuală. Datorită graficii netede și receptive, modificareaparametrilor nu poate fi mai simpla de atat. Ecranul tactil color de 18.5″ controlează mixerul cu gaz (RotaSphere®) și afișează toți parametrii de ventilație. Interfața cu utilizatorul poate fi configurată cu ușurință, fara a implica alte tipuri de butoane. Toate modificările sunt efectuate direct pe ecran prin atingeri tactile (cadrul medical poate de asemenea controla ecranul cu ajutorul unui mouse pentru care exista conexiune).

Ventilație simplificată

Selectarea unui mod de ventilație nu a fost niciodată mai rapidă. Pentru a vă îmbunătăți fluxul de lucru, lista criptică de abrevieri este redusă la un minim strict, fără a compromite funcționalitatea. Este acum disponibila si o gama larga de moduri de ventilatie in doar patru meniuri: manual / spontan, control volum, control al presiunii si suport de presiune. Reglați parametrii în timpul controlului volumului și al controlului presiunii pentru a extinde funcționalitatea fiecărui mod, fără a fi nevoie să comutați între moduri. (S-) PRVC și (S-) VVV sunt disponibile ca opțiune.

Design ergonomic

Designul ergonomic oferă un echilibru ideal între suprafața de lucru și amprenta la sol. Caelus Lite este un ventilator de anestezie foarte compact, cu o suprafață de lucru integrată. Aveți posibilitatea să pastrati documentele sau echipamentul necesar la o mână distanta pe parcursul întregii proceduri. O supapă APL tactilă este integrată în suprafața de lucru pe partea cu pacientul. Alte comenzi mecanice sunt accesibile din aceeași zonă. De asemenea, este disponibila lateral o șină orizontală pentru a monta echipamente suplimentare. Caelus Lite susține un flux de lucru eficient într-o sala de operatii compacta.

O platformă pentru viitor :8 ani de actualizări software gratuite

  • Protecție pulmonară

VoluProtect®

Reduce riscul de leziuni pulmonare induse de ventilator în timpul ventilației manuale sau spontane. Studiile clinice au arătat că presiunea pulmonară susținută la un nivel critic poate provoca leziuni ireversibile țesutului pulmonar. VoluProtect® a fost conceput pentru a preveni acest lucru și pentru a îmbunătăți conditia pacientului. Previne în mod eficient volutrauma prin reducerea automată a presiunii pulmonare în cazul unei valve închise accidental.

BaroProtect®

Reduce riscul de leziuni pulmonare induse de ventilator în timpul ventilației controlate de volum. Ea previne în mod eficient barotrauma prin limitarea vârfurilor de presiune neașteptate (de exemplu modificări ale compliantei pulmonare). În același timp, se incheie un ciclu complet de respirație fără risc de barotraumă. BaroProtect® evaluează fiecare funcționalitate respiratorie a fiecărui pacient pentru a determina nivelul de presiune la care este activat automat.

D-FLOW

Asigură un tipar de flux decelerat în timpul modului ventilație controlată in volum. Un flux decelerat oferă un rezultat mai dezirabil si reduce riscul de barotraumă la sfârșitul inhalării. Sincronizare imbunatatita pacient-ventilator pentru pacienții care necesită un flux mare la începutul inhalării. Oxigenare mai eficientă prin livrarea unei părți mai mari a volumului într-o etapă anterioară a fazei de inspir. Pe scurt, sistemul DFLOW face din modul de ventilatie controlată in volumul o opțiune mai sigură.

  • Inovație

Ventilație cu volum variabil

Există din ce in ce mai multe dovezi preclinice care indica faptul ca imitarea variabilității fiziologice în volum tidal este o metodă nouă ce facilitează recrutarea plămânilor. De asmenea, reduce riscul de leziuni pulmonare induse de ventilator. De aceea, volumul tidal, sub modul controlat in volumul optimizat de Medec, poate fi stabilit cu un grad de variabilitate de 75-200 procente. Aceste variații aleatorii respirație-la-respirație în volumul tidal vă permit să imitați respirația spontană în timpul ventilației mecanice.

RotaSphere®

De decenii anestezistii obisnuiau sa lucreze cu tuburi rotametrice clasice. Deoarece noile tehnologii creează noi posibilități, Medec a lansat o nouă abordare numită RotaSphere®. Setările aferente fluxului de gaze proaspete sunt afișate sub forma unei sfere. Acest lucru permite vizibilitatea imediată a gazului livrat, a fluxurilor setate și a concentrației de O2, chiar și de la distanță. Pur și simplu atingeți sfera pentru a regla setările printr-o mișcare fluentă. Dacă preferați o abordare mai conservatoare, tuburile rotametrice clasice sunt încă disponibile.

Nivelul hipnozei / nocicepției

Modulul qCON-qNOX (opțiune) vă permite să măsurați profunzimea anesteziei și nivelul de nocicepție (răspuns ai stimulilor durerosi). qCON monitorizează conștiența (EEG și EMG) și vă permite să adaptați hipnotice fiecarui pacient, beneficiind de rezultate îmbunătățite, atat de punct de vedere a conditiei pacientului, cat și a costurilor. qNOX monitorizează nocicepția în timpul anesteziei generale. Atunci când se utilizează fie monitorizarea conștienței, fie monitorizarea nocicepției, se pot administra hipnotice și analgezice mai precis, reducând PONV și durata interventiei în unitățile post-operatorii.

  • Cost-eficiență

Senzori de flux durabili

Senzorii digitali de flux măsoară cu precizie superioară (principiul de măsurare termică) și prezintă performanțe superioare la flux redus. Fiecare senzor este calibrat digital în timpul producției. Senzorii de flux pot fi autoclavedi (134 ̊C) și reutilizați pe parcursul întregului ciclu de viață a aparatului dumneavoastra de anestezie. Senzorii beneficieaza de 5 ani de garantie, ceea ce garantează o rentabilitate inegalabilă. Senzorii de flux dezvoltati de Medec pot reduce costurile de proprietate cu până la 30%.

Service prietenos

La fiecare pornire efectuează automat un diagnostic complet. Procedurile de calibrare sunt efectuate automat. Instrumentele de diagnostic, cum ar fi „Expert Mode”, testeaza suplimentar componentele fără a fi nevoie de echipamente speciale. Designul ergonomic al arhitecturii pneumatice il recomanda drept o platformă mai accesibilă, iar „Jurnalul de bord al evenimentelor” detaliat sustine o depanare eficientă.

O platformă pentru viitor

Alăturați-vă programului Software Update și bucurați-vă de actualizări software gratuite pe o perioadă de opt ani. Asigurați-vă că ventilatorul dvs. de anestezie va fi actualizat în timp ce noile caracteristici software vor deveni disponibile. Programul de actualizare a software-ului asigură o platformă pentru viitor, capabilă să încorporeze viitoarele dezvoltări de software. Acest lucru face din Caelus Lite o soluție ideală pentru teatrele de operații pe următorul deceniu și multe altele.

ro_RO