Caelus Lite

Unpublished

Caelus Lite

Aparat de anestezie si ventilatie

Caelus Lite este o soluție ideală pentru a optimiza spatiul in sala de operatie. Combinatia dintreamprenta sa redusa combinata si suprafata de lucru integrata rezulta un ventilator de anestezieremarcabil de compact. În același timp, tehnologia sa de ultimă generație face din acest aparat oplatformă modulară, care poate fi modernizată pentru cu cele mai exigente proceduri de anestezie. Căruciorul este proiectat ergonomic, dispune de un spațiu larg de lucru și spațiu de depozitare. Sporește confortul, în timp ce ecranul tactil capacitiv de 18,5 inch prezintă toate informațiile cruciale intru-o singura imagine de ansamblu.

Caelus Lite este un aparat de anestezie + ventilator pneumatic, controlat electronic potrivit pentru toate categoriile de pacienți, de la nou-născuți până la pacienți bariatrici. Ventilatorul, generație nou, are capacitatea de a functiona în următoarele moduri de ventilație: ventilație manuală / spontană (MAN / SPONT), ventilație controlată in volum (VCV), ventilație obligatorie intermitentă sincronizată (SIMV-VC) , ventilație obligatorie intermitentă sincronizată (SIMV-PC) și ventilație cu suport in presiunii (PSV / CPAP) și modul pulmonar cardiac (MPC). Sistemul permite, de asemenea, ventilatie manuală cu ajutorul unui sistem de respirație cu inducție (sistem semi-deschis). Disponibil în mod opțional: Ventilație cu volum variabil (VVV), ventilație cu volum variabil sincron (S-VVV), ventilație controlată in volum cu reglare a presiunii (PRVC) și ventilație sincronizata controlată in volum cu reglare a presiunii (S-PRVC).

Toți parametrii de ventilație sunt afișați pe ecranul tactil color de 18,5 „(47 cm), care este poziționat ergonomic deasupra suprafeței largi de lucru de 47 cm (18,5”) pe 40 cm (15,7 „). Ecranul permite vizualizarea a până la 10 forme de undă (până la 4 simultan) (presiune, flux, volum, buclă P-V, buclă F-V, CO2, O2, AA1, AA2 și N2O) si 13 tendinde (până la 2 simultan) PPEAK, PPLATEAU, MVEXP, TVEXP, CRS, RRS, EtCO2, Et02, EtAA1, EtAA2, MACX, qCON, qNOX).
Caelus Lite este echipat cu un mixer nou electronic de gaze proaspete, inovatorul RotaSphere®, care este controlat prin ecranul tactil. Setările fluxului de gaz proaspat sunt afișate sub forma unei sfere, astfel încât ambele amestecuri de gaze și concentrațiile să fie clare imediat, chiar și de la distanță. Setați fluxurile individuale sau fluxul total in functie de preferințele dvs. în ‘%’ sau ‘l / min’, pur și simplu atingând RotaSphere® și glisand peste rotița de setări.

Caracteristici generale

Categorie pacienti:

Caelus Lite are capacitatea de a ventila nou-nascuti, infantili si adulti, de la cei mai mici bebelusi de aprox. 1 kg. pana la pacienti bariatrici. Sistemul este actionat pneumatic, controlat electronic prin interfata PureTouch®.

Interfata utilizatorului

Medec PureTouch® este o interfață grafică inovatoare care facilitează controlul aparatului de anestezie + ventilator într-un mod foarte intuitiv. Vă permite să vă deplasați dintr-o formă de undă în alta într-o mișcare fluentă și răsfoiți setările fără efort, cu o simplitate fără precedent și o acuitate vizuală. Datorită parametrilor netedi și responsabili de schimbare grafică nu a fost niciodată mai ușoară. Glisați pentru a configura fereastra parametrilor și alegeți 10 forme de undă (presiune, debit, volum, buclă PV, buclă FV, CO2, O2, AA1, AA2 și N2O) și 13 tendințe (PPEAK, PPLATEAU, MVEXP, TVEXP, CRS, RRS , EtCO2, Et02, EtAA1, EtAA2, MACX, qCON, qNOX).

Ventilator:

Caelus Lite este echipat cu tehnologia de ultima generatie de la Medec. Ventilatorul cu sac in recipient din sticla actionat pneumatic, controlat electronic oferă cea mai fidela apropiere de ventilația naturala. Vă permite să alegeți modelul de curgere (constant sau decelerant) în ventilația controlată in volum pentru a optimiza suportul ventilatorului. Sistemul dinamic de compensare a volumului tidal garantează o precizie impecabilă. În timpul ventilației nu se generează PEEP inadecvat, permițând setarea presiunii finala la expir de 0 cmH2O când este necesar. Designul ergonomic intern al ventilatorului rezulta in eficienta, necesitând, în același timp, mult mai putine interventii de intretinere. În cazul întreruperii alimentării, sistemul poate continua să funcționeze fără întrerupere timp de minimum 90 de minute (de obicei, până la 180 de minute, cu o baterie nouă și complet încărcată).

Ventilatorul are capacitatea de a funcționa în următoarele moduri de ventilație: ventilație manuală / spontană (MAN / SPONT), ventilație controlată in volum (VCV), ventilație obligatorie intermitentă sincronizată (SIMV-VC) , ventilație obligatorie intermitentă sincronizată (SIMV-PC) și ventilație cu suport in presiunii (PSV / CPAP) și modul pulmonar cardiac (MPC). Disponibil în mod opțional: Ventilație cu volum variabil (VVV), ventilație cu volum variabil sincron (S-VVV), ventilație controlată in volum cu reglare a presiunii (PRVC) și ventilație sincronizata controlată in volum cu reglare a presiunii (S-PRVC).

Ventilația cu volum variabil (VVV): Există dovezi preclinice tot mai numeroase care confirma faptul ca imitarea variabilității fiziologice a volumului tidal este o nouă metoda ce faciliteaza recrutarea plămânilor și reducerea riscurilor asupra leziunilor pulmonare induse de ventilator. De aceea, volumul tidal in modul de ventilatie controla in volum optimizat de Medec poate fi stabilit cu un grad de variabilitate de 75-200 de procente. Aceste mici variații de la o respiratie la alta, în volumul tidal vă permit să imitați respirația spontană în timpul ventilației mecanice.

Parametrii ce pot fi ajustati: VT, PPEAK, PSUPPORT, PEEP, Rise time, End flow, RR, Backup RR, Backup pressure, I:E, Pauza inspir, Trigger, Trigger window, VTvariabil, Tipar respiratie. Parametrii ce pot fi masurati si afisati: PPEAK, PMEAN, PPLATEAU, PEEP, AUTO-PEEP, TVINSP, TVEXP, MVEXP, RRTOTAL, RRSPONT, MACX, FIO2, EtO2, FICO2, EtCO2, FIAA1, EtAA1, FIAA2, EtAA2, FIN2O, EtN2O, FLOWPEAKI/E, FLOWMEAN I/E, CRS, RRS.

Alarmele pot fi configurate cu usurinta, atat in meniul de alarme, cat si direct in fereastra principala. Alarmele de tip text sunt prioritizate in functie de trei nivele de importanta: prioritate scazuta, prioitate medie si prioritate ridicata. Fiecare dintre aceste niveluri de prioritate are o culoare specifica (albastru, galben si rosu)

Daca este detectata o scurgere (> 150 ml / min) in sistemul de respiratie, este afisat un mesaj care indica marimea scurgerii. In caz de urgenta, sistemul poate continua sa functioneze, deoarece ventilatorul compenseaza automat scurgerile.

In timpul pornirii, se efectueaza automat toate testele asupra sistemului. Autotestul verifica integritatea sistemului, mixerul de gaz, ventilatorul si efectueaza testul de scurgere, care poate fi ignorat in caz de urgenta. Autotestul dureaza aproximativ 2-3 minute.

RotaSphere®:

Ecranul tactil capacitiv de 18.5 inch controleaza mixerul de gaz (RotaSphere) si afiseaza toti parametrii de ventilatie. Toate modificarile sunt efectuate direct pe ecranul tactil prin atingere cu degetul. Setarile fluxului de gaz sunt afisate sub forma unei sfere, astfel incat, atat mixtura de gaz, cat si concentratiile sunt clare imediat, chiar si de la distanta. Setati fluxurile individual sau per total in functie de preferintele dvs. in „%” sau ‘l / min”, pur si simplu atingand RotaSphere si glisand peste rotita de setari.

Mixerul electronic de gaz este echipat cu un regulator electronic de oxigen (ORC) pentru a evita amestecul de gaz hipoxic atunci cand oxigenul este combinat cu oxidul de azot. ORC garanteaza o distributie minima de O2 de 25% intr-un ameste cu N2O pentru fluxurile de gaze de peste 1 L/min. Pentru fluxurile de gazaze mai mici de 1 l/min, concentratia de oxigen este crescuta automat pana la 100% la fluxul minim reglabil de 250 ml / min.

Senzorii de flux:

Caelus Lite este echipat cu doi senzori de flux digitali autoclavabili. Acesti senzori masoara fluxul de gaz (bidirectional) cu precizie superioara, folosindu-se de principiul termic de masurare. Un element de incalzire reglabil este pozitionat in centrul unei membrane stabilizate prin presiune, cu un senzor de temperatura atat in amonte cat si in avala de membrana in directia fluxului de gax. Fiecare fluxul de gaz peste membrana determina un transfer termic de caldura catre senzorul de temperatura pozitionat in aval si, in urma diferentei de temperatura, creeaza un semnal masurabil precis. Designul precis al canalului de flux are ca favoreaza o cadere a presiunii foarte jos. Ca rezultat, semnalul receptionat de cipul senzorului este intotdeauna complet calibrat, linearizat si compensat cu temperatura.

Caruciorul:

Caruciorul este echipat cu doua sertare, precum si cu o masa de lucru pozitionata ergonomic de 47 cm pe 40 cm. 2 roti sunt prevazute cu frana.

Unitatea de respiratie pacient (PBU):

Unitatea de respiratie pentru pacienti (PBU) contine sacul intern de respiratie si este complet autoclavabil (pana la 134 gr. C). Se poate indeparta cu usurinta fara a fi nevoie de unelte speciale. PBU contine o capcana de apa pentru a reduce condensul in cercul de respiratie. Absorbantul este integrat in PBU si se poate atasa sau detasa cu usurinta datorita unui sistem cu clichet prietenos. Daca rezervorul este detasata de PBU, bypass-ul CO2 este activat, inchizand automat cercul de respiratie. Recipientele sunt disponibile atat in format reutilizabil cat si de unica folosinta.

Backup:

Buteliile de gaz de rezerva pot fi conectate la un sistem optional, care poate fi conectat pe partea din spate a caruciorului. Acest sistem sustine buteliile de rezerva cu O2, N2O si aer. Sistemul de alimentare de backup garanteaza functionarea la capacitate completa pentru cel putin 90 de minute (de obicei pana la 180 de minute, cu o baterie noua si complet incarcata).

Sisteme de siguranta:

VoluProtect® reduce riscul de leziuni pulmonare induse de ventilator în timpul ventilației manuale sau spontane. Studiile clinice au arătat că presiunea pulmonară susținută la un nivel critic poate provoca leziuni ireversibile țesutului pulmonar. VoluProtect® a fost conceput pentru a preveni acest lucru și pentru a îmbunătăți conditia pacientului. Previne în mod eficient volutrauma prin reducerea automată a presiunii pulmonare în cazul unei valve închise accidental.
BaroProtect®reduce riscul de leziuni pulmonare induse de ventilator în timpul ventilației controlate de volum. Ea previne în mod eficient barotrauma prin limitarea vârfurilor de presiune neașteptate (de exemplu modificări ale compliantei pulmonare). În același timp, se incheie un ciclu complet de respirație fără risc de barotraumă. BaroProtect® evaluează fiecare funcționalitate respiratorie a fiecărui pacient pentru a determina nivelul de presiune la care este activat automat.

DFLOW asigură un tipar de flux decelerat în timpul modului ventilație controlată in volum. Un flux decelerat oferă un rezultat mai dezirabil si reduce riscul de barotraumă la sfârșitul inhalării. Sincronizare imbunatatita pacient-ventilator pentru pacienții care necesită un flux mare la începutul inhalării. Oxigenare mai eficientă prin livrarea unei părți mai mari a volumului într-o etapă anterioară a fazei de inspir. Pe scurt, sistemul DFLOW face din modul de ventilatie controlată in volumul o opțiune mai sigură.

Cost-eficienta

Senzorii digitali de flux măsoară cu precizie superioară (principiul de măsurare termică) și prezintă performanțe superioare la flux redus. Fiecare senzor este calibrat digital în timpul producției. Senzorii de flux pot fi autoclavedi (134 ̊ C) și reutilizați pe parcursul întregului ciclu de viață a aparatului dumneavoastra de anestezie. Senzorii beneficieaza de 5 ani de garantie, ceea ce garantează o rentabilitate inegalabilă. Senzorii de flux dezvoltati de Medec pot reduce costurile de proprietate cu până la 30%.La fiecare pornire efectuează automat un diagnostic complet. Procedurile de calibrare sunt efectuate automat. Instrumentele de diagnostic, cum ar fi „Expert Mode”, testeaza suplimentar componentele fără a fi nevoie de echipamente speciale. Designul ergonomic al arhitecturii pneumatice il recomanda drept o platformă mai accesibilă, iar „Jurnalul de bord al evenimentelor” detaliat sustine o depanare eficientă.

Alăturați-vă programului Software Update și bucurați-vă de actualizări software gratuite pe o perioadă de opt ani. Asigurați-vă că ventilatorul dvs. de anestezie va fi actualizat în timp ce noile caracteristici software vor deveni disponibile. Programul de actualizare a software-ului asigură o platformă pentru viitor, capabilă să încorporeze viitoarele dezvoltări de software. Acest lucru face din Caelus Lite o soluție ideală pentru teatrele de operații pe următorul deceniu și multe altele.

Analizor de gaz optional:

Caelus Lite poate fi echipat optional cu un analizor de gaz integrat, ce permite masurarea concentratiei de gaz la inspir si expir, incluzand FIO2, ETO2, FICO2, ETCO2, FIN2O, ETN2O, FIAA1, ETAA1, FIAA2 si ETAA2. De asemenea, pot fi afisate pe ecran formele de unda optionale pentru CO2, O2, AA1, AA2 si N2O (pana la 4 simultan). Analiza concentratiei minime alveolare (MACX) este compensata cu varsta utilizand algoritmul lui W.W. Mapleson (Jurnalul Britanic de Anestezie 1996, p. 179-185). Analiza de CO2, N2O si AA este bazata pe spectrometrie cu infrarosu. Calulul AA include identificare ID-Auto si Agent Secundar. Analiza O2 se bazeaza pe detectie paramagnetica. Monitorizarea O2 paramagnetica nu implica inlocuirea niciunui articol consumabil pe durata ciclului de viata a unitului.

Module optionale qCON-qNOX:

Caelus Lite poate fi echipat optional cu module qCON-qNOX pentru masurarea hipnozei și nivelului de nocicepție (răspuns ai stimulilor durerosi). qCON monitorizează conștiența (EEG și EMG) și vă permite să adaptați hipnotice fiecarui pacient, beneficiind de rezultate îmbunătățite, atat de punct de vedere a conditiei pacientului, cat și a costurilor. qNOX monitorizează nocicepția în timpul anesteziei generale. Atunci când se utilizează, fie monitorizarea conștienței, fie monitorizarea nocicepției, se pot administra hipnotice și analgezice mai precis, reducând PONV și durata interventiei în unitățile post-operatorii. In ceea ce priveste eficienta costurilor, nu este necesar niciun senzor EEG dedicat. Modulele qCON-qNOX sunt compatibile cu electrozi ECG comuni.

Vaporizatoare optionale:

Caelus Lite poate fi echipat cu pana la doua vaporizatoare cu bypass variabil pentru toate tipurile de anestezice inhalatorii (halotan, enfluran, isofluran, sevofluran, desfluran). Aceste vaporizatoare sunt echipate cu sisteme de sigurante interlock, ce previn activarea accidentala a doua vaporizatoare in acelasi timp. Vaporizatoarele cu bypass variabil sunt compensate la temperatura si flux si nu necesita recalibrare pe parcursul ciclului lor de viata.

ro_RO