SM-01

Unpublished
Analizator de transpiratie compatibil cu PC

Dezvoltarea examinării transpirației a revoluționat diagnosticul fibrozei chistice. Analizorul de transpirație SM-01 este un instrument fiabil de testare pentru diagnosticul FC. De asemenea, poate fi folosit în laboratoare, în secțiile spitalelor, clinicilor, în sălile de consultații ale medicilor.

Instrumentul poate fi utilizat în orice perioadă de viață. Rezultatul examinării este fiabil, de asemenea, la nou-născuții deja mai mari de 48 de ore, înainte de vârsta de 3-4 săptămâni, deși colectarea unei cantități adecvate de transpirație este adesea o sarcină grea, deoarece bebelușii se nasc cu glande sudoripare nedezvoltate. Cu cât se colectează mai puțină transpirație, cu atât mai devreme se poate face o măsurare reușită.

Instrumentul SM-01 are nevoie de 0,5 μl de transpirație pentru măsurare, ceea ce îl face unic în lume. Datorită cantității mici de eșantionare și dimensiunii sondei, acest instrument este utilizat cu succes și pentru testarea nou-născuților și a bebelușilor prematuri.

Analizorul de transpirație SM-01 determină conținutul de ioni din transpirație, pe principiul conductivității. Procesul de testare are loc în două etape:

  1. În timpul iontoforezei, reactivul Pilocarpină provoacă transpirație. Pentru iontoforeză se poate seta intensitatea curentului și durata folosită. Curentul de iontoforeză este aplicat cu evitarea apariției unui iritații bruște.
  2. Colectarea și măsurarea transpirației are loc cu ajutorul sondei de măsurare, transpirația fiind captată și măsurată într-un sistem închis. Cu ajutorul instrumentului măsurarea se poate face în două moduri:
  • Măsurarea de bază, rezultatul măsurătorii poate fi citit pe afișajul instrumentului.
  • Măsurarea extinsă, cu utilizarea memoriei. SM-01 este compatibil cu calculatorul. Cu ajutorul calculatorului, identificatorii pacientului pot fi înscriși în instrumentul SM-01, instrumentul atașează pe acești identificatori rezultatele măsurate. Rezultatele citite în calculator pot fi stocate și raportul de laborator poate fi imprimat.

Instrumentul SM-01 are o așa-numită funcție de testare, în timpul căreia instrumentul își verifică funcționalitatea și precizia măsurătorii. Pentru testare, sonda de măsurare nu e nevoie să fie utilizată, și nici un alt aparat, deci testarea se realizează fără investiții în plus și nici nu crește costul de operare.

ro_RO