Weyer-Variotherm

Unpublished
Sistemul de ingrijire a nou-nascutilor dupa nastere, resuscitare si terapie intensiva

In timpul primelor ore si zile de viata, nou-nascutii si copiii nascuti prematur au in principal nevoie de caldura, confort si cel mai apropiat contact posibil cu parintii lor. Sistemul de ingrijire a nou-nascutilor VARIOTHERM® a fost dezvoltat pentru aceste conditii extrem de specifice si confera acces ne-obstructionat la masurile de diagnostic, la masurile terapeutice precum si la tratamentele de ingrijire.
Linia de produse VARIOTHERM® este modulara si poate fi adaptata unor situatii diferite, de exemplu consult, resuscitare sau terapie intensiva. Cu diferite tipuri de ansambluri de pereti din acril si numeroase accesorii care pot fi selectate in functie de necesitati, dispozitivul poate fi imbunatatit si poate deveni o unitate de ingrijire complet functionala.

Versiunea adecvata pentru domeniul dumneavoastra de utilizare:

VARIOTHERM®C
Sistemul de ingrijire a nou-nascutilor cu dispozitiv de incalzire radiant CERAMOTHERM®, cu inaltime statica sau reglabil pe inaltime.
VARIOTHERM® KCE
Sistemul de ingrijire a nou-nascutilor cu dispozitiv de incalzire radiant CERAMOTHERM® si incalzire sub capac cu sistem de gel moale, cu inaltime statica sau reglabil pe inaltime.

Ansambluri de pereti acrilici disponibile:

 Ansamblu de pereti optional cu inaltimea de 170 mm sau 250 mm, trei laturi, poate fi pliat in jos, si este prevazut intotdeauna cu doi pereti suplimentari laterali pentru siguranta.
Pentru sistemul de ingrijire a nou-nascutilor VARIOTHERM® cu ansamblul de pereti de 250 mm, este optionala adaugarea unui capac dintr-o bucata sau din doua bucati.

Incalzire usoara si multe altele

  • Dispozitivele de incalzire radiante CERAMOTHERM® sunt punctul central al ingrijirii prin incalzire de care dispune WEYER
Afisaj color multi-functional
Intensitate si reglare senzitiva 
Sistem de iluminat fara orbire cu intensitate reglabila
Protectie la atingere cu degetele, siguranta pentru pacient si pentru utilizator 
Elemente ceramice de incalzire prevazute cu reflector cueficienta ridicata pentru incalzire rapida
Incalzirea sub pernita(in functie de model)

Incalzire usoara

Radiatia in infrarosu cu lungime de unda mare nu este vizibila si are un efect uniform asupra epidermei, a dermei aferente si a fluxului sanguin. Reflectorul cu eficienta ridicata integrat imprastie radiatia in infrarosu eficient si uniform peste platforma pe care se afla pacientul. Intensitatea radiatiei in infrarosu poate fi reglata cu precizie in mW/cm², alternativ in %. O valoare pre-configurata poate fi selectata din meniu. Dispozitivul de incalzire radiant poate fi imbunatatit optional cu sistem de control al temperaturii pacientului. 3 temporizatoare integrate (temporizator Apgar, temporizator cu numaratoare inversa si temporizator pentru oprirea ceasului) confera indicatii cu privire la fiecare situatie si faciliteaza inregistrarea riguroasa a evolutiei pacientului. Afisajul color ajusteaza stralucirea la conditiile existente de iluminat. Aceasta asigura o buna posibilitate de citire, pe timp de zi sau noaptea.

Iluminat omogen

Pentru tratamentul micilor pacienti, cea mai buna lumina este suficienta. Copiii mici, in special bebelusii nou-nascuti, sunt stresati atunci cand sunt invadati de o lumina concentrata brusca. De aceea, lampile cu suprafata extinsa, aprind si sting lumina in mod gentil. Bebelusii raman calmi si se simt confortabil. Temperatura culorii luminii de 4000 Kelvin garanteaza un aspect excelent si este adecvata pentru consulturi si operatii minore. Intensitatea luminii poate fi ajustata in 5 etape, asigurand lumina optima, zi sau noapte. O valoare de pornire pre-stabilita poate fi selectata din meniu.

Atentie indreptata asupra pacientului


Platforma pe care se afla pacientul poate fi inclinata in sus si in jos cu o mana. Functia EPR (Radiatia Fiecarei Pozitii) asigura un confort optim din punctul de vedere a incalzirii si pacientul ramane sub incalzitorul radiant. Bebelusul nu este niciodata expus la fluctuatiile de temperatura. In plus, distanta de la pacient la monitoarele sau dispozitivele conectate ramane aceeasi in orice pozitie. De aceea, este impiedicata deconectarea accidentala a furtunurilor si tuburilor.

Incalzitor radiant pivotant

Nu se produce hipotermie sau stresul cauzat de racire atunci cand incalzitorul radiant este pivotat pe o parte. Functia CCM (Miscarea Curbata Inteligenta – Clever Curve Movement) concentreaza radiatia pe pacient, chiar ti in pozitie pivotanta. Radiatia este intotdeauna acolo unde este nevoie de aceasta, fara expunere la caldura a personalului supraveghetor sau a parintilor.

Pernita cu gel incalzita activ

Sistemele de ingrijire a nou-nascutilor VARIOTHERM® cu numarul de comanda WY3042 si WY3043 sunt echipate cu pernita cu gel incalzita activ. Pernita cu gel moale este optimizata pentru micii pacienti si ajuta la impiedicarea durerii cauzate de presiune chiar si in ingrijirea pe termen lung.Combinatia radiatiei in infrarosu cu lungime de unda mare si pernita de gel incalzita activ permite reducerea intensitatii radiatiei in mod vizibil. Pierderile de apa trans-epiderma sunt reduse in aceeasi masura si pacientul ramane calm si ne-stresat. Mediul neutru stabil din punct de vedere termic confera cele mai bune conditii pentru ingrijirea deschisa.

Platforma sofisticata a pacientului, ansamblul de pereti functionali

Peretii sistemului de ingrijire a nou-nascutului VARIOTHERM® pot fi pliati in sus si in jos cu ajutorul unei singure maini. Cablurile si furtunurile pot fi introduse si fixate cu usurinta prin deschideri sau garnituri. Laturile cu forma concava ale platformei pacientului si peretii laterali de protectie impiedica pacientul sa cada de pe pat atunci cand peretii sunt pliati in jos. Pentru ca accesul la pacient sa nu fie obstructionat peretii de siguranta pot fi retrasi complet in platforma pacientului.

Ajustarea inaltimii – usoara si prin ridicare lenta

In functie de modelul dispozitivului inaltimea platformei pacientului poate fi ajustata usor si este operata cu pedale de picior. Miscarea lenta nu pune in pericol mentinerea confortului pacientului.

Schimbarea facila a locului

Rotile duble netede dar robuste confera o pozitie stabila a sistemului de ingrijire a nou-nascutului VARIOTHERM® si permit efectuarea cu usurinta a miscarii. O roata este echipata cu sistem de blocare a directiei care garanteaza o stabilitate perfecta a directiei si permite manevrarea injurul colturilor si a mobilierului. Patru amortizoare protejeaza sistemul de ingrijire a nou-nascutului VARIOTHERM®, mobilierul din vecinatate si peretii de la o posibila deteriorare.

Depozitare comoda incorporata

In timpul ingrijirii este important sa aveti la dispozitie permanent articolele necesare. Sertarele sistemului de ingrijire a nou-nascutului VARIOTHERM® s unt accesibile de pe toate laturile si in orice situatie.

Laturi ridicate
Blocare completa
Blocare activa
Amortizoare
Ajustarea inaltimii (in functie de model)
Perete de siguranta retractabil
Pernita cu gel incalzita in mod activ 
Garniturasilicon
Pliere in jos pereti

Componente modulare

Datorita sistemului sau modular, este posibil sa se creeze un sistem individual de ingrijire a nou-nascutului, variabil VARIOTHERM®, adecvat pentru toate cerintele. Urmare a utilizarii componentelor compatibile care sunt conforme cu dimensiunile standard 25 x 10 (EN ISO 19054), pot fi utilizate nu doar componentele mentionate in acest material. Este de asemeni posibil sa se adauge componente deja existente precum si alte dispozitive ale producatorului, cu conditia ca acestea sa corespunda cu domeniul de aplicare vizat. Utilizand cablul de alimentare avand numarul de comanda WY1858 echipamentul electric poate fi conectat la prizele de iesire care sunt prevazute la sistemul individual de ingrijire a nou-nascutului VARIOTHERM®. Este posibila echiparea cu pana la 4 rafturi la stalpul pentru ridicarea usoara pentru depozitarea materialelor necesare. Alternativ, sertarele pot fi pozitionate sub rafturi (max. 2 sertare si 2 rafturi per dispozitiv.

Prevederi pentru echipamentele care functioneaza pe baza de aer comprimat

Conform cerintelor unitatii de ingrijire este posibila conectarea unor echipamente care functioneaza pe baza de aer comprimat, de exemplu, dispozitive de aspiratie, insuflatie, ventilatie si alte dispozitive, la tubulaturile centrale si la cilindrii de presiune. In cazul in care va fi conectata mai mult de o unitate care functioneaza pe baza de aer comprimat sau unitate de alimentare cu oxigen, sunt disponibile distribuitoare standardizate de oxigen cu trei prize de distributie. Supapele preferentiale optionale disponibile permit alimentarea neintrerupta cu gaz in cazul in care una dintre sursele de presiune nu este disponibila.

  • Toate dispozitivele VARIOTHERM® sunt echipate cu:4 roti duble netede, 3 cu blocare completa, 1 cu blocare a directiei, platforma pacientului cu dimensiunile de 480 x 760 mm, pozitia cu capul in sus sau cu capul in jos ajustabila cu pana la ±12°, 3-4 prize de pornire de 230 V pentru dispozitivele suplimentare, incalzitor radiant pivotant cu functie CCM, ansamblu de tuburi cu Ø 40 mm.

ro_RO